Péče o ruce a nohy

09.08.2016 20:20

Péče o ruce a nohy

Krásné ruce a nehty tvoří nedílnou součást pěstěného vzhledu. To si dnes uvědomuje každá moderní žena a přichází na to i stále větší množství mužů. Ruce jsou totiž vizitkou, která toho na vás prozradí více, než byste si přáli, proto si zaslouží náležitou péči. Aby o ně bylo skvěle postaráno, dopřejte jim čas od času, ideálně jednou za měsíc, hýčkání od opravdových profesionálů a vydejte se manikúru. Vaše ruce tady budou jako v bavlnce. Zlepšit stav vašich roztřepených či lámavých nehtů pomůže p-shine. Tato čistě přírodní vyživovací metoda podporuje jejich prokrvení a zdravý růst a krásně je vyleští. Ačkoli návštěva manikúry je dnes stejně běžná jako návštěva kadeřnictví, pedikúra v tomto ohledu poněkud zaostává. Péči o nohy bychom přitom rozhodně neměli podceňovat, a to nejen z hlediska estetického, ale také toho zdravotního.  Obzvláště teď v létě se v sandálkách a žabkách nic neutají.

O vaše končetiny se starejte také v pohodlí vašeho domova. Chybět by vám neměly kromě ostrých nůžek a pilníku také hydratační krémy, které obnoví zdravý vzhled pokožky, do hloubky ji hydratují, vyživují, zjemňují a působí proti zhrubnutí. Kůže na rukou je totiž tenká, a tak má tendenci se vysoušet. Suchá kůže pak praská, je drsná a rychleji stárne. Používat by je měli především ti, kteří ruce vystavují nepříjemným vnějším vlivům a častému mytí. Pokud možno volte mýdla s nízkým pH.

Rovněž krásné a zdravé nohy vyžadují péči také doma. Pravidelně je natírejte krémem a masírujte masážním olejem, který je osvěží. Minimálně jednou týdně si zaslouží lehký tělový peeling, který vyhlazuje pokožku a odstraňuje odumřelé buňky. Skvělý je hlavně na hrubší místa, jako jsou paty, které budou nádherně jemné a hydratované.

Přípravky vybírejte nejlépe z řad přírodní kosmetiky, která je ke kůži šetrná, protože neobsahuje žádné syntetické látky. Sortiment je široký, zahrnuje nejen výrobky tělové kosmetiky, ale službu prokáže i vaší pleti nebo vlasům. Finální tečku dotvořte lakem, paleta barev je víc než pestrá. Tak se nebojte experimentovat.

Zpět